Rabattkant Smart - Corten

Rostig Rabattkant - Snygga rabattkanter

Att montera rabattkanter av corten i sin trädgård blir mer och mer populärt. Vanligtvis så kallas rabattkanter även kantstål, kantstöd, rabattavgränsare och rabattavskiljare. Rabattkanter av cortenstål ser till att definiera ytorna i din trädgård där du vill ha gräsmatta, grusgångar, häckar eller planteringar. Detta i sin ser inte bara snyggt och prydligt ut utan ökar även värdet på din fastighet. Undersökningar visar att hus med en välordnad och välskött trädgård betingar ett marknadsvärde på 7-20% högre en hus med en misskött och uttryckslös trädgård. Rabattkanten underlättar också i det oftast lite tråkiga arbetet med att sköta om din trädgård. Dom flesta uppskattar en lättskött trädgård där du kan plantera blommor, odla grönsaker, leka eller helt enkelt bara vara och njuta istället för att ligga på knä och dra gräs och ogräs från oönskade ställen. Väljer du en rabattkant som är tillverkad av cortenstål så väljer du också en helt underhållsfri produkt. En rabattkant som är tillverkad av cortenstål och som håller en tjocklek på 3mm eller mer håller i många årtionden. Alla våra rabattkanter tillverkas av oss i vår verkstad i Alingsås och behöver därför inte fraktas runt hela vår jord vilket naturligtvis också gagnar vår miljö.

 

Rabattkant i trögrostande Corten

 

En rabattkant kan tillverkas i många olika material men det är få material som håller så bra som en rabattkant tillverkad av det trögrostande materialet corten. Vid leverans är rabattkanten i sin ursprungliga stålgrå färg men efter några veckor bildas en vacker rostig yta. Den rostiga rabattkanten fortsätter sedan att ändra färg och går från ljus orangebrun till att efter några år få en mörk brun nyans. Dina rostiga rabattkanter smälter oavsett ålder in i alla miljöer och bakgrundsfärger och skapar ett estetisk tilltalande uttryck både mot trä, betong, gräsmatta eller blommors alla färger.

 

Kompletta rabattkanter - Corten

 

Rabattkanterna i den här kategorin kallar vi Rabattkant Smart. Vad som kännetecknas av dessa kanter är att det är ett komplett sortiment med olika delar som har färdigborrade hål för att förenkla monteringen och det följer med skarvjärn, bultar och muttrar. Att montera en rabattkant av cortenstål är mycket enkelt och kräver inga som helst förkunskaper.

 

10 cm, 19 cm eller 30 cm högra Rabattkanter

 

10cm hög rabattkant ser vi som en praktisk avgränsare. Du bör gräva ner rabattkanten ca 7-8cm i marken för att få ett stabilt resultat. Den här höjden passar mycket bra om du tex har en grusgång i en gräsmatta och som du ofta genar över. Rabattkanten oavsett höjd bör grävas ner så pass mycket för att försvåra för gräs och ogräs att leta sej upp på fel sida.

19cm hög rabattkant är den höjd dom flesta väljer. Den gräver du ner till ungefär halva sin höjd. Du vill alltså att 8-10 cm av rabattkanten syns ovanför marken. Den här höjden passar mycket bra när du skapar rabatter vid din husvägg eller en häck och du vill få en tydligare avgränsare och en lite upphöjd planteringsyta.

30cm hög rabattkant är vår högsta kant i standardsortimentet. Även den här kanten gräver du ner till ungefär halva sin höjd. Om du har fasta markförhållanden runt om rabattkanten så har du möjlighet att ha lite mera synlig kant ovanför marken men du får känna dej fram vartefter du monterar vad som känns tillräckligt stabilt. En hög rabattkant kan även användas till att tillverka odlingsramar som är lite mera upphöjda för att synas mera men också för att rymma mera jord.

Populära produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt