Om cortenstål

Cortenstål är ett trögrostande , väderbeständigt stål som utvecklades i USA i början av 1900talet. Det är en kopparlegering.

Corten utvecklades från början för att användas där man inte kan rostskydda effektivt tex kaminer och skorstensrör mm. Idag används det mer och mer i offentliga miljöer tex i brokonstruktioner , husfasader mm då det både är vackert och kräver minimalt med underhåll. 

Hur länge håller då corten är det många som undrar ?  Denna fråga går tyvärr inte att ge något riktigt svar på utan det beror helt på väder och vind och förutsättningarna för din produkt. Man kan hitta siffror på att det håller i 100 år under rätt förutsättningar i tjockleken 3 mm och uppåt. Huruvida detta stämmer kan vi inte säga men vi vågar iallafall lova att du kommer att kunna njuta av dina vackra och underhållsfria produkter i många år framöver!

Tänk på att under dom första åren så kan cortenstålet (och regnvattnet från din produkt ) missfärga underlaget. Du bör inte placera Tex krukor direkt på en plattsättning eller ett trädäck om du är rädd för missfärgning.  

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt